Ekonomi

Bilişim Vadisi’nde Mobilite Ekosisteminin geleceği konuşuldu

Abone Ol

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki mobilite ekosistemini geliştirmek amacıyla düzenlenen Midlands Future Mobility Trade Mission in Türkiye 2023 Konferansı, Bilişim Vadisi’nde gerçekleşti.

Mobilitenin geleceğine bir perspektif sunan etkinlikte mobiliteye yönelik trendler, fırsatlar ve iş birlikleri konuşuldu.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki mobilite ekosistemini geliştirmek amacıyla düzenlenen The Midlands Future Mobility Trade Mission in Türkiye 2023 Konferansı’nda; hidrojen yakıt hücresi, elektrifikasyon mühendislik, elektrikli araç batarya yönetim sistemleri, test-validasyon, otonom sürüş, mobilitede hassas metal döküm çözümleri, toplu taşıma ve filolarda dekarbonizasyon çözümleri, elektrikli şarj imalat çözümleri, tasarım, batarya kontrol sistemleri ve kablosuz şarj, içten yanmalı motorlarda hidrojen yakıtı kullanımı, powertrain, elektrik motorları, retrofit, düşük karbon emisyonu ve net zero politikası konularına odaklanıldı.

BİRLEŞİK KRALLIK-MIDLANDS BÖLGESİ İLERİ MÜHENDİSLİK VE İMALAT SEKTÖRÜ TÜRKİYE, DOĞU AVRUPA VE ORTA ASYA BÖLGESİNDEN SORUMLU YÖNETİCİSİ DAVID ZEVULUN:

“DAHA İYİ, DAHA GÜVENLİ VE DAHA ÇEVRE DOSTU BİR MOBİLİTE YARATMALIYIZ”

Zevulun, “Bugün bilgi alışverişinde bulunmak ve gelecekteki hareketlilik fırsatlarını keşfetmek için buradayız. Türkiye ve Birleşik Krallık Midlands’in bu hedefte büyük ortaklar olacağına inanıyoruz” dedi.

BİLİŞİM VADİSİ GENEL MÜDÜRÜ A. SERDAR İBRAHİMCİOĞLU:

“GELECEĞİN MOBİLİTESİNİ BİRLİKTE ÇALIŞARAK İNŞA EDEBİLİRİZ”

İbrahimcioğlu, “Bilişim Vadisi’nin açılışının yapıldığı 2019 yılında Togg’un da lansmanı yapıldı. Şu ana kadar geldiğimiz noktada Bilişim Vadisi olarak 120’yi aşkın mobilite firmasına ev sahipliği yapıyoruz. Ekosistemimizi geliştirmek için sekiz hafta süren mobilite hızlandırma programları gerçekleştiriyoruz. Bu programlarla girişimcilere mentörlükler veriyoruz. Geleceğin mobilitesini birlikte çalışarak inşa edebiliriz” diye konuştu.

BİRLEŞİK KRALLIK ULUSLARARASI TİCARET BAKANLIĞI DOĞU AVRUPA VE ORTA ASYA TİCARET MÜSTEŞAR YARDIMCISI VE TÜRKİYE TİCARET DİREKTÖRÜ BEN ALDRED:

 “GELECEK FARKLI, GELECEK TEKNOLOJİDE”

Aldred, “Biz geleceğe doğru bakmak istiyoruz. Birleşik Krallık Türkiye’nin iyileşme sürecinde kararlı. Bir önceki görevimde Birleşik Krallık’ta teknik ticaret bariyerlerini kaldırmak üzere baş müzakereciydim. Bu rolde en gerçek anladığımız şey ülkelerin ve sektörlerin beraber çalışması ve ticaret ve inovasyon ekosistemini geliştirmesinden emin olmaktı. Ticareti de daha ileri taşıyabilmek için de regülasyonları düzenlemekti. Gelecek farklı, gelecek teknolojide. İngiltere İş ve Ticaret Bakanlığı olarak bu güzel kampüste bu etkinliğe en nazik şekilde ev sahipliği yapan Bilişim Vadisi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TAYSAD YÖNETİM KURULU ÜYESİ ATACAN GÜNER:

 “TAYSAD MOBİLİTE ŞİRKETLERİ İLE STRATEJİK ORTAKLIK OLUŞTURMAYI HEDEFLİYOR”

Güner, “TAYSAD, hedef ülkelerde otomotiv üreticileri, tedarikçileri ve mobilite şirketleri ile otomotiv yan sanayi tedarikini artırmak için stratejik ortaklık oluşturmayı hedefliyor. Bu etkinliğin TAYSAD üyeleri ve Midlands şirketleri için stratejik bir etkinlik olacağını umuyorum” dedi.

İki ülke arasında mobilite ekosistemini geliştirmek için gerçekleşen Konferans’ta Birleşik Krallık’ın gelecekteki mobilite, EV’ler ve ilgili teknolojiler konusundaki çalışmaları ve mobilite alanındaki uzmanlığı Türkiye’deki elektrikli araç üreticileriyle paylaşıldı. Ayrıca etkinliğin ikinci gününde iki ülkenin mobilite alanında çalışan deneyimli firmalarıyla B2B görüşmeler gerçekleştirdi. Firmalar hem networklerini geliştirme hem de farklı alanlarda iş birlikleri ve yatırım imkanlarını konuşma fırsatı buldu.