Sinema

Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

Dicle Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi ve Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile akademi ve sanat dünyasını Diyarbakır’da buluşturan 1. Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali sinemaseverlerle buluştu.

Abone Ol

Dicle Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi ve Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile akademi ve sanat dünyasını Diyarbakır’da buluşturan 1. Dicle Belgesel ve Kısa Film Festivali sinemaseverlerle buluştu.

15 Temmuz kültür ve Kongre Merkezinde 3 gün süren festival kapsamında farklı ülkelerden gelen kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerinde kısa filmler yarıştı, panel, senaryo ve sinema atölyeleri, ücretsiz film gösterimleri festival takipçileriyle buluştu.

Yerli ve yabancı yönetmenler, dizi ve sinema oyuncuları, yapımcılar ve sinema eleştirmenleri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı festivalde 428 film arasından seçilen filmlere ödülleri takdim edildi.

KURMACA DALI

1.lik ödülüne "Fraktal:Para Adam" filmiyle Zahid Çetinkaya layık görüldü.

2.lik ödülüne "Baykuşlar ve Sinekler" filmiyle Hasan Aydın layık görüldü.

3.lük ödülüne "Gözlerin" filmiyle Korhan Topçu layık görüldü.

Endüstriyel Gelişim Platformu EGİDER, özel ödülüne "Şşşşşşh" filmiyle Serkan Özyumuşak layık görüldü.

İstanbul Gelişim Üniversitesi özel ödülüne "Trivet/Distan" filmi ile Masum Celayir ve Abdurrahim Karabulut seçildi.

Dicle Üniversitesi özel ödülüne "Huzur Çiftliği/ The Healing Farm" filmi ile Feyzi Baran layık görüldü.

Sinema Araştırmacıları Kültür ve Sanat Derneği Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir ve Festival Başkanı hayalini gerçekleştirdiği dernek ve festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, Diyarbakır’da düzenlenecek bir belgesel ve kısa film yarışmasının kentin Dünya ve Türkiye kültür sanat alanı için önemini bir kez daha hatırlatacağını vurguladı.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç “Sinema bize kim olduğumuzu nerde durduğumuzu, düşünce dünyamızı gösterir. İnsanımızı ve toplumumuzu tanımamızı sağlar. Sinema aslında biziz, kendimiziz” diyerek, “Doğa, inanç ve kültür turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Diyarbakır’ımızın, daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla, kültür ve sanat çalışmalarına ağırlık vermekteyiz. Dolayısıyla en iyi tanıtım, görsel sanatlar ve sinemadır” dedi.

Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin “Sanat olmadan Medeniyet inşa edilmez” diyerek, sanatın bilim kadar gerekliliğinden bahsetti ve yaptığı çalışmalardan örnekler verdi.

Türkiye’yi ileriye götürecek olanın sanat ve bilim olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Şahin “Sanatçı, bir milletin kaynağı. Medeniyet, üç sacayağı üzerine kurulur; sanatsal inovasyon, sosyal inovasyon ve teknik inovasyon.” dedi.