Ayrıntı Yayınları’ndan yayımlanan eser, toplumsal değişim süreçlerinde psikanalizin gücünü vurguluyor ve özgürleşme hareketlerine dair önemli bir kaynak sunuyor.

Ayrıntı Yayınları, psikanalist Ian Parker ile psikoloji ve felsefe profesörü David Pavón-Cuéllar’ın birlikte yazdığı "Psikanaliz ve Devrim: Özgürleşme Hareketleri İçin Eleştirel Psikoloji" kitabını yayımladı. Bu manifesto, özgürlük mücadeleleri ve toplumsal değişim süreçlerinde psikanalizin eleştirel bir araç olarak nasıl kullanılabileceğini tartışıyor.

Kitap, psikanalizin tanımını, gelişimini ve analiz edilen ile analizan arasındaki ilişkiyi detaylandırarak bilinç dışı kavramının bireysel ve toplumsal yaşama etkilerini ele alıyor. Ayrıca, psikanaliz sayesinde başka bir dünyanın mümkün olduğunu savunanlar için önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

Yazarlar, psikanalizi özgürleşme hareketleri için etkili bir kaynak olarak yeniden inşa etmeyi amaçlarken, diyalektik bir yaklaşım benimsiyor. Bu manifesto, tarihin mevcut düzeni alaşağı etme çabalarının tekrarlandığı bir süreçte, birey ve gruplara hitap ederek baskıcı koşullarla mücadele etmeyi hedefliyor.

Kitapta, Freud’un psikolojiye dair eleştirel bakış açısı ve insan acısının tarihsel bağlamda değerlendirilmesi de ele alınıyor. Parker ve Pavón-Cuéllar, bireylerin ve grupların kolektif öz-örgütlenmelerinin inşasına engel olan baskı örüntülerine dikkat çekiyor.

Giulia Calandra Buonaura “Peki Ama... Kim Bu Mozart?" kitabı ile çocukları Mozart’ın büyülü dünyasına davet ediyor. Giulia Calandra Buonaura “Peki Ama... Kim Bu Mozart?" kitabı ile çocukları Mozart’ın büyülü dünyasına davet ediyor.

"Psikanaliz ve Devrim: Özgürleşme Hareketleri İçin Eleştirel Psikoloji," raflarda ve internet satış sitelerinde okuyucuları bekliyor!

Kaynak: WOLA