İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi’nin bu yıl 9. kez Kültürpark Atlas Pavyonu'nda gerçekleşen etkinliğinde, tasarımın toplumsal, ekolojik ve mekansal sorunlara nasıl yanıt verebileceği araştırılıyor.

İyi Tasarım/Good Design İzmir_9, 1-17 Kasım tarihleri arasında "Diyalog" temasıyla yerel ve uluslararası tasarımcıları bir araya getiriyor.

Etkinliğin açılışı, katılımcıların masalarda bulunan kağıt ve boyalarla tasarımlar çizmesine olanak tanıyan interaktif bir yöntemle yapıldı. Bu yöntem, etkinliğin katılımcılarla etkileşim içinde gelişmesini sağlıyor. 17 gün boyunca düzenlenecek atölyelerde, Diyalog temasını güçlendiren çeşitli çalışmalar yapılacak ve bu süreçte ortaya çıkan tasarımlar, sergi alanına eklenecek.

Ziyaretçiler, serginin son halini 15 Kasım'da görebilecek.

Fark yaratan kadınlar sahnede ışıldadı Fark yaratan kadınlar sahnede ışıldadı

İyi Tasarım İzmir’in Genel Koordinatörü Çiçek Tezer, etkinliğin İzmir’in tasarım şehri kimliğini pekiştirmeyi amaçladığını vurguladı. Tezer, "Burası tasarım hakkında söz söylemek isteyen herkesin buluşma noktası. Atölyeler ve etkinlikler aracılığıyla yaratıcı süreçlere katılım sağlanacak" dedi. Ayrıca, serginin her gün şekilleneceği ve 15 Kasım’da kapanış etkinliği ile değerlendirileceği bilgisini verdi.

Etkinlikte yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Mimar Oruç Çakmaklı, tasarımın iyi bir dünya yaratma potansiyeline dikkat çekti. Ayrıca, Amerikalı sanatçı Deborah Semel Demirtaş, deniz çayırları ve Akdeniz foklarının korunması için ekolojik tasarımın önemini vurgulayan bir video çalışması ile etkinlikte yer aldı.

Tıp fakültesi öğrencisi Gülçe Özkayhan, bu tür etkinliklerin şehirler ve toplumlar için önemine değinerek, "Tasarım, toplumları ve şehirleri dönüştürebilir" dedi.

Etkinlik, "Diyalog" kavramını çatışma, hemzemin, aktarım, cesaret ve eylem anahtar kelimeleri etrafında inceleyerek, İzmir ve dünya genelindeki krizlere yaratıcı çözümler üretebilmeyi hedefliyor.

Kaynak: WOLA