Yerel

Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi Konya’da açıldı.

Abone Ol

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi (LİMA), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı törenle açıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bilgehanelerin ve Lise Medeniyet Akademilerinin, ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla oluşturdukları önemli markalardan olduğunu ifade etti.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEK BİR YAPI OLUŞTURUYORUZ”

Konya genelinde Bilgehane sayısının 24’e, LİMA sayısının 9’a ulaştığını, 3 Bilgehane ve 1 LİMA inşaatının devam ettiğini vurgulayan Başkan Altay, “Böylece 40 farklı binada eğitim desteklerimizi öğrencilerimizle buluşturmuş olacağız. Bilgehanelerimizde özellikle ortaokul öğrencilerimizin okuldaki derslerine katkı sağlayacak ortamlar oluşturuyoruz. Bununla birlikte atölyelerimizde robotik kodlamadan müziğe ve sanat eğitimine kadar birçok farklı branşta yetişmelerini sağlayacak eğitimler veriyoruz. Ayrıca hafızlık imam hatip okullarımıza gidecek çocuklarımıza hazırlık dersi vererek onları sınava hazırlıyoruz. Bu okullarımıza yüzde 90’dan fazla yerleştirme sağlıyoruz. Yani burası bir alt birim gibi çalışıyor. Çocuklarımızın geleceğini inşa edecek bir yapı oluşturuyoruz. Bugüne kadar Bilgehanelerimizde 92 bin öğrencimiz eğitim aldı. İnşallah bu yeni tesisimiz de bölgemizde gençlerimizin, öğrencilerimizin hem derslerini ikame edecekleri hem de sosyalleşecekleri önemli bir tesis olacak” ifadelerini kullandı. 

“GAYET İŞLEVSEL, MANTIKLI VE GÜZEL BİR BİNANIN AÇILIŞINI YAPIYORUZ”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İsmi ile beraber bünyesinde barındırdığı; bizim kültürümüzü, geleneklerimizi, gelecek kuşaklara aksettirmeye yönelik programlar. Ben bu açıdan çok önemsiyorum. Burası gerçekten bizim ihtiyaç duyduğumuz alanlardan bir tanesi. Bir diğeri; başkanımız gelirken söyledi, özellikle küçük yaşlardan itibaren sanat konusunda yetenekli çocuklarımızın kendilerini yetiştirmeleri için imkan oluşturacağını söyledi. Velilerimiz çok zaman Anadolu'da değişik illerde bize çocuklarının bu tür sanatsal yeteneklerini geliştirmek üzere tırnak içinde güvenilir kurs ya da benzeri ortamlar konusunda destek olmamızı istiyorlar. Biz bakanlık bünyesinde okullarımıza destekleme ve yetiştirme kursları açıyoruz ama yeterli değil. Belediyeler bu anlamda bize destek oluyor.”

“İNŞALLAH BURADA KÜLTÜRÜNE VE GELENEKLERİNE BAĞLI GENÇLER YETİŞTİRİRİZ”

Bir çocuğun 12 yıllık zorunlu eğitimi bitirene kadar, 18 yaşına gelinceye kadar yaşadığı saatin 16'da birini okullarda geçirdiğine dikkati çeken Bakan Tekin, “Peki 16'da 15'i nerede? Bu çocuklar hepsi çok çabuk öğrendikleri bir zaman diliminde yaşıyorlar, çok hızlı öğreniyorlar. 16'da birini geçirdikleri okulda öğrendikleri şeylerin zıddıyla, tersiyle karşılaşabilecekleri 16'da 15'lik bir alan var. O yüzden biz çocuklarımızın okul dışı öğrenme ortamlarının gelişmesini çok arzu ediyoruz. Burada inşallah arzu ettiğiniz şekilde bir sanat dalında uzmanlaşan kendi kültürüne ve geleneklerine bağlı okul dışında da verimli vakit geçiren gençler ve çocuklar yetiştiririz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.