30. kuruluş yıldönümünü kutlayan Rahmi M. Koç Müzesi, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ve Arçelik Back2Life Sürdürülebilir Sanat Atölyesi iş birliğiyle atık malzemelerden yapılan heykellerle sürdürülebilirlik ve sanatı bir araya getiriyor.

Rahmi M. Koç Müzesi, 30. kuruluş yıl dönümüne özel olarak düzenlediği "Sanat ve Dönüşüm" sergisiyle sürdürülebilirlik temalı sanatı ziyaretçilerine sunuyor. Serginin ana teması, endüstriyel ve elektronik atıkların sanatsal bir dönüşümle yeniden yorumlanması.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Heykel Bölümü Başkanı Prof. Rahmi Atalay, serginin sürdürülebilirliğin sanatsal ifade ve toplumsal değer taşıdığını vurguladı. Atalay, “Eserler, işlevini yitirmiş malzemelerin estetik potansiyelini keşfetme imkânı sunarak insan ve doğa arasındaki bağı sorgulatan güçlü bir mesaj veriyor” dedi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ise serginin endüstriyel atıklara sürdürülebilir tasarımlarla yeni bir bakış açısı getirdiğini ifade etti. Ebiçlioğlu, “Sergi, dönüşümün çevresel bir zorunluluk olmanın ötesinde, sanatsal bir ifade ve toplumsal değer olduğunu vurguluyor” şeklinde konuştu.

Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Mine Sofuoğlu, müzenin 30. yılına özel böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek, Anadolu Üniversitesi ve Arçelik’e teşekkür etti.

Angelica Mesiti’nin “Gelecek Zamanın Süregelen Hikâyesi” Arter’de Angelica Mesiti’nin “Gelecek Zamanın Süregelen Hikâyesi” Arter’de

Sergide, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim görevlisi Soner Özdemir ile araştırma görevlileri Ozan Uygan ve Hasan Çimenci'nin yanı sıra öğrencilerin ve Back2Life Atölyesi sorumlusunun çalışmaları yer alıyor.

24 parçadan oluşan sergi, 22 Ekim - 17 Kasım 2024 tarihleri arasında Mustafa V. Koç (Lengerhane) binasında ziyarete açık olacak.

Kaynak: WOLA