'Tarım Cebimde' mobil uygulaması güncellendi 'Tarım Cebimde' mobil uygulaması güncellendi

Refik Anadol, yapay zeka destekli yaşayan ansiklopedi DATALAND kapsamında, doğa tabanlı veri kümelerini sürükleyici bir deneyime dönüştüren "Living Encyclopedia: LNM"yi tanıttı.

Refik Anadol, dünyanın ilk yapay zeka sanatları müzesi olan DATALAND'ı tanıtarak sanat dünyasında çığır açan bir projeye imza attı. Bu projede, doğa tabanlı veri kümeleri kullanılarak oluşturulan "Living Encyclopedia: Large Nature Model" (LNM), geleneksel ansiklopedilerin ötesine geçiyor. Yapay zeka destekli platform, bilginin metin, görsel ve sesle birleştiği sürükleyici bir deneyim sunuyor.

LNM, üç farklı etkileşim modu ile kullanıcılara çeşitli keşif olanakları sunuyor. Araştırma Modu, ekosistemleri derinlemesine inceleme, gerçek zamanlı hava simülasyonlarıyla etkileşimde bulunma imkânı tanırken; Oluşturma Modu sayesinde, metin istemlerine dayalı olarak bilimsel doğrulukla flora, fauna ve mantarların görselleri üretilebiliyor. Rüya Modu ise, gelişen manzaralar, görseller ve doğa sesleriyle meditasyon deneyimi sunarak sakinlik ve bağlantı arayanlar için bir alan yaratıyor.

Bu platform, yalnızca bilginin statik bir şekilde sunulmasından daha fazlasını vaat ediyor. Verilerle etkileşimde bulunmak, kullanıcılara keşfetme, yansıma ve merak duygularını uyandıran bir deneyim sunuyor. Refik Anadol, bu projeyle doğal dünya ile teknoloji arasındaki ilişkiyi yeniden tasarlayarak, verilerle etkileşimi farklı bir boyuta taşıyor.

DATALAND, 2025 yılında The Grand LA'de gerçekleştirilecek büyük bir açılışla dünya çapında tanıtılacak. Anadol, beta topluluğuna katılmaya davet ederek, bu gelişen projeye katkıda bulunmayı öneriyor. Ziyaretçiler, "Living Encyclopedia: LNM"yi deneyimleyerek, Web3 uzayında ve ötesinde veri keşfinin geleceğini şekillendirebilir.

Kaynak: WOLA