Gazeteci Serdar Turgut’un yeni kitabı “Kütüphanemdeki Sesler” Nora Kitap imzasıyla okurla buluştu.

Kütüphanemdeki Sesler; cazdan kitapların dünyasına, yazarların ve bestecilerin çekişmelerinden Avrupa kafe kültürüne, psikolojiden resim sanatına, Paris’ten Hollywood’a uzanan entelektüel bir anlatı. Sayfalar arasında seyahat ederken, cazın doğduğu mahalleden yola çıkıp çöldeki Burning Man festivaline nasıl vardığınıza çok şaşıracaksınız. Serdar Turgut’un akıcı kaleminden yaratıcılığın hikâyesine doğaçlama bir yolculuk…

Serdar Turgut, Kütüphanemdeki Sesler kitabını Yeni Medya, Öteki Türkiye, İçimdeki Budala, Şahsi Bir New York Biyografisi kitaplarından farklı olarak doğaçlama yazma tekniği ile okurlarıyla buluşturdu.

Serdar Turgut kitabı ile ilgili Habertürk sitesindeki yazısında, “Üzerinde uzunca bir süre çalıştığım ‘Tabii her kitap yazarı için heyecan vesilesidir ama bu çalışmayı benim için heyecan verici kılan yön yazma sürecinde yeni bir deneyim şeklinde kendiliğinden gelişmesiydi. O anda yeni öğrendiklerimi yazmaya giriştiğimden yazma süreci de gayet heyecanlı ve keyifli olmuştu. Kitabı yeni bir teknik olarak düşündüğüm doğaçlama yazma tekniğini denediğimi de göreceksiniz. Kitap plansız olduğundan ve doğaçlama teknikle yazıldığından, bence sonunda heyecanlı oldu. Okuyana entelektüel haz vereceğini umduğum ‘Kütüphanemdeki Sesler’ çalışmasında kafe kültürünün bir toplumun kültürünün, sanatının gelişmesinde ne kadar önemli yer tuttuğunu da irdeledim.” İfadelerine yer verdi.

Siz bu konuyla alakalı ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!