Bu yıl onuncusu düzenlenen Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması hüsn-i hat, tezhip, minyatür ve çini alanlarında düzenlendi.
1861 yılında Niğde’nin Eskisaray Mahallesi'nde yapılan Rum Kilisesi 19 bin 500 kitap kapasiteli ve aynı anda 116 okuyucunun yararlanabileceği kütüphaneye dönüştürüldü.
Zeytinburnu Belediyesi tarafından kente yönelik bilimsel eserleri teşvik etmek amacıyla 4 kategoride düzenlenen ödüller Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Doç. Dr. Ender Peker, Dr. Mehtap Özsoy, Dr. Damla Gürkan Anar’a verildi.
Cumhuriyetin 100. yılına ithafen Şirinevler meydanında hizmete giren İstanbul'un tarihî sembollerinden biri haline gelen nostaljik tramvay yüzde 100 yerli ve milli üretimle ve özgün tasarımla Türkiye'de imal edildi.
Metin Celal moderatörlüğünde İmzalı Kitaplar Müzesi’nde gençlerle buluşan yazar Gülten Dayıoğlu, “Çok çeşitli kültürlerden kitaplar okunması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Filistinli sanatçılar Alaa Allagta, Osama Hajjaj, Amjad Rasmi, Mohammad Sabaaneh ve Naser Jafari ile Türk sanatçı Hüseyin Ünlü’nün eserlerinden oluşan sergi, İstiklal Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.
Edirnekapı’da bulunan ve semtin sembolü haline gelen Fatih Sultan Mehmet Heykeli ve 18. yüzyıl sonrasına ait özellikler taşıyan Haraççı Camii Haziresi'ndeki mezar taşlarını Fatih Belediyesi restore etti.
Tematik resimleriyle tanınan ressam Haydar Özay, Aşık Veysel’in yaşamından ve türkülerinden etkilenerek yaptığı resimlerin yer aldığı sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.
Çocuk kitapları yazarı Nehir Aydın Gökduman, Zeytinburnu’nda genç yazar adaylarına; “Yazarlık, sevdiğim insanlara mektup yazmak kadar güzel. Hedefiniz sınırlarınızı zorlayarak en iyiyi yazmak olsun.” tavsiyesinde bulundu.
3.000’den fazla acente ile çalışan Bilet Dükkanı, yurtdışında büyüme hedeflerini hızlı adımlarla hayata geçiriyor ve 2024’ün sonunda 4.500 acente ile yılı kapatmayı ön görüyor.