Gündem

Yılbaşında hediye alırken dolandırılmayın.

Abone Ol

Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu Başkanı Osman İlhan, “Yılbaşında en çok giyim ve elektronik eşyaların yeni yılla beraber fiyatlarının artacağı düşünülerek araştırmadan incelemeden sadece sosyal medya ve internet sayfalarında dolaşan reklamlara bakılarak çılgınca alışveriş yapılıyor.” dedi.

Konu ile ilgili wolagada.com sitemize açıklamalarda bulunan Tüketici ve Çevre Hakları Federasyonu Başkanı Osman İlhan, ““Yılbaşı hediyeleşmenin yaygın olduğu bir alışveriş haftası. Bu nedenle tüketiciyi yanıltıcı, aldatıcı sahte sayfalar yapılarak birçoğunda da bilinen sitelerin orijinal sayfaları kopyalanarak tüketicilerimiz mağdur edilmektedir.

Tüketicimiz şunu bilmeli, eğer bir ürünün fiyatı 1000 TL ise bu ürün hiçbir yerde 250 TL olamaz. Fiyat karşılaştırması mutlaka yapılmalı ve mutlaka o firmanın www. başlayan sayfasından alınacak ürün araştırılmalı. Sonrasında Ticaret Bakanlığı’nın ETBİS sisteminde satın alınacak site sorgulanmalı ve alışveriş bu şekilde yapılmalıdır. (KAYITLI SİTE SORGULA)

ALIŞVERİŞLERİNİZDE SANAL KART KULLANIN

Alışverişlerde mutlaka sanal kart kullanılmalı ve alışveriş yapıldıktan sonra limit sıfırlanmalı art niyetli kişiler bunu kopyalayarak yurt dışı mağazalarından ürün oyun gibi benzeri şeyler satın alarak tüketicilerimizi mağdur edebilmektedir.

Kesinlikle faturasız ürün satın alınmamalı şayet fatura yoksa direkt kargo geldiğinde ürünü teslim alınmamalı iade edilmelidir. Sıkıntı yaşanmaması adına kapıda ödemeyi seçmeyi tavsiye ederiz.

Yılbaşında en çok giyim ve elektronik eşyaların yeni yılla beraber fiyatlarının artacağı düşünülerek araştırmadan incelemeden sadece sosyal medya ve internet sayfalarında dolaşan reklamlara bakarak çılgınca alışveriş yapılıyor.

Tüketicilerimiz elektronik eşya alırken mutlaka o mağazanın, firmanın internet sayfasından veya bayilere giderek incelemeli ölçülerine, özelliklerine bakarak. Ve o ürününü kıyaslayarak araştırarak detaylı bilgi alarak satın alınmalılar.

TELEFONUNUZA GELEN LİNKLERE VEYA ÖDÜL KAZANDINIZ MESAJLARINA KANMAYI

Tüketicimiz şunu kesinlikle bilmelidir ki hiçbir banka, hiçbir kuruluş zararına bir ürün vermez. Telefonlarımıza gelen linklere dikkat etmeli telefonunuzdaki banka bilgileriniz, özel bilgileriniz kopyalanarak uygunsuz kişilerin eline geçebilmektedir. Şayet kredi ihtiyacınız varsa ilgili bankaya gidip yüz yüze görüşerek çözmeli veya internet bankacılığı üzerinden yine ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Yine uyanık dolandırıcılar telefonunuza link göndererek sizleri aldatabilirler. Yani "Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamalıyız" dedi.