Türkiye’nin en büyük Atatürk Kütüphanesi Ataşehir’de açılıyor Türkiye’nin en büyük Atatürk Kütüphanesi Ataşehir’de açılıyor

Maltepe, 7-15 Eylül tarihleri arasında kültür ve sanatın buluşma noktası olacak. Maltepe Kitap Günleri, bu yıl “Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılında Laiklik, Özgürlük, Adalet ve Barış” temasıyla kitapseverleri bir araya getiriyor.

9 gün sürecek etkinlikler, Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek ve edebiyat, sanat ve düşünce dünyasından önemli isimleri ağırlayacak.

Onur Konuğu Prof. Dr. İoanna Kuçuradi'nin açılış konuşmasıyla başlayacak olan Maltepe Kitap Günleri, çeşitli söyleşiler, imza günleri ve atölyelerle zengin bir program sunacak. Etkinlikler, yerel yazarlar, edebiyatçılar, gazeteciler, akademisyenler ve deneyimli siyasetçileri kitapseverlerle buluşturacak.

Maltepe Belediyesi’nin Yayıncılar Kooperatifi ile iş birliği içinde düzenlediği bu yılki etkinliklerin sloganı “Bir Kültürdür, Tarihtir Maltepe. Maltepe’de Kitap Var, Maltepe’de Yaşam Var” olarak belirlendi. Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, etkinliklerin kültür ve sanatın herkes için erişilebilir olduğu bir toplum yaratma amacını taşıdığını vurgulayarak, Maltepe’nin kültürel mirasını genç nesillere aktarmayı ve Cumhuriyet’in temel değerlerini yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.

Maltepe Kitap Günleri kapsamında yapılacak bazı etkinlikler:

7 Eylül: Mücella Yapıcı, Pınar Giritlioğlu, Cemalettin Küçük - “Neoliberal Tahribat ve Çağdaş Ekoloji Mücadelesi”

8 Eylül: Emirhan Oğuz, Faris Kuseyri, Erhan Keleşoğlu - “Nehirden Denize Filistin: Direniş, Siyaset ve Edebiyat”; Kurtul Gülenç, Güçlü Ateşoğlu, M. Ertan Kardeş - “Arif Çağlar, Cumhuriyet Fikri ve Felsefe”

9 Eylül: Hasan Şimşek - “Devlet Okulu Neden Hedefte?”; Aykut Ünker, Rezan Çelebi Şendil - “Satyros Manastırı’ndan Bakireler Anıtı’na Bir Kültürdür, Tarihtir Maltepe”; R. İhsan Eliaçık ve Erdoğan Aydın - “Demokrasi Güçleri Ne Yapmalı?”

10 Eylül: Füsun Çetinel, Binnur Denizci Miniç, Ümit Kireççi, Betül Kanbolat - “Hayvan Haklarına Bir De Çocuk Edebiyatından Bakalım”

11 Eylül: Pelin Özer, Betül Dünder, Gülce Başer - “Metinlerarasılık ve Şair”; Hayri Kozanoğlu, Mustafa Sönmez ve Ozan Gündoğdu - “Siyasal Rejimin Ekonomi Politiği”

12 Eylül: Kazım Öz - “Sanat ve Özgürlükler”; Berkant Gültekin, Hakkı Özdal, Hakan Koçak, Güven Gürkan Öztan - “12 Eylül’ün Mevcut Siyasal Rejiminin Kuruluşundaki Etkinleri ve Demokratik Mücadele”

13 Eylül: Türkan Elçi, Ahmet Özer, Şeyhmus Diken - “Barışın Dili İnsanlığın Evrensel Dilidir”; Ahmet Telli ve Şükrü Erbaş - “Hayatın Gecesi Lambasını da Beraberinde Getirir”

14 Eylül: Nevzat Evrim Önal - “Kentli Bireye Dayatılan Bencillik, İnsan Bencil mi?”; Erol Köroğlu, Sinan Yıldırmaz, Şeref Bilsel - “Cumhuriyet’in Edebi Kanonu: Dahil Olanlar, Olamayanlar”; Birol Caymaz, İbrahim Ö. Kaboğlu, Hayri Kozanoğlu, Can Kakışım - “Laiklik ve Yurttaşlık”

15 Eylül: Serpil Çakır, Elfin Tataroğlu, Özlem Özdemir - “Cumhuriyetin Öncü Kadınları ve Kadın Mücadelesi”; Gökan Zeybek, Buğra Gökce, Ercüment Çervatoğlu, Alper Taş - “Toplumcu Belediyecilik ve Kamuculuk”

Etkinliklerde ayrıca Ata Camuz 10 Eylül’de Karagöz Oyunu ile Maltepe Kitap Günleri’nde yer alacak. Kitapseverler, Sepin Sinanoğlu, İsmail Arı, Müge İplikçi, Ahmet Özdemiroğlu, Sevim Ak, İbrahim Varlı, Nilüfer Benal gibi birçok yazarın imza günlerinde buluşma fırsatı bulacak.

Kaynak: WOLA